čtvrtek 30. června 2011

Hvězdný čtvrtek, výkony i běžci

Prázdniny, už jsou tady prázdniny, a i to se projevilo na účasti na tréninku. Jeden běžec hlásil odjezd na filmový festival do Karlových Varů, další dovolenou, další vrací kolej, další problém se šlachami (brzy se uzdrav!!!). No a o změně počasí kdy ráno bylo přes 20 stupňů, přes poledne skoro 30°C a večer to doklesalo na 12°C s větrem a počasím vypadajícím na vytrvalý déšť...přesto jsme se sešli v parádní sestavě a večer to byl opravdu parádní a hvězdný!

Téměř vždy a všude razím heslo, že neexistuje špatné počasí, pouze špatně připravený účastník a zrovna dnes se mi to málem stalo osudným. Náhlá změna počasí kdy jsem neměla potřebné oblečení mě dost zaskočila, čímž ještě jednou děkuji spoluběžkyni Adél za záchranu života a přinesení parádního funkčního trička s dlouhý rukávem. Večer jsem tedy nepromrzla, běh si užila a heslo o připravenosti účastníků mohu razit dále :-).

Začátek tréninku proběhl ve slavnostním duchu, neboť Petr si svou pravidelnou účastí na tréninku vysloužil poslední tričko v parádní bíle variaci, které jsme dostali pro naši skupinu a pro ty co chodí pravidelně. Lenka přijela na kole, které připoutala k zábralí na Výtoni a po cestě jsme vymýšleli, jestli jej tam ještě najde :-). Marek přiběhl z Dvorců na Výtoň pod Železniční most, kde je pravidelný sraz (už mu tedy naskákaly nějaké km) a nic nám tedy nebránilo vyběhnout...a tak jsme vyběhli ve fešných Nike tričkách v barvách černá, bílá, žlutá vstříc pravidelné trase, a to jsme ještě netušili...

První kilometr a půl byl v pohodě, bylo opravdu chladno, foukal vítr, ale naštěstí nám do zad. Doběhli jsme k Rackovi a ke speciálnímu huso-kačerovi se jménem Gallup. Protáhli se, projeli běžeckou abecedu a opět vyběhli. Začátek trasy byl rychlejší, poté jsme lehce zpomalili, chlapi závodili...v podstatě jsme běželi ve stylu fartleku. Lenka se v průběhu trasy odpojila a vydala se na záchranou misi svého kola. Večer přišla dobrá zpráva - kolo bylo v pořádku na svém místě (přes půl Prahy na kole na trénink s námi, 5 km běh a o5 z5 na kole - parádní Leni!!!). U Braníku jsme váhali co dál - jestli na limonádu, otočit zpět na Výtoň nebo jako posledně běžet dál. Vyhrálo pokračování v trase, proběhli jsme tedy pod Mostem Inteligence, viděli malého zmateného ušáka pobíhajícího po greenu, dále džunglí pod golfovými hřišti, streetparkem, proběhli jsme kolem Nádraží Modřany až k Inline kiosku, tam to na 8 km otočili a běželi zpět.

U Nádraží Modřany se odpojili první běžci - výborných a vynikajících 10 km (Adél a Petře, dnes velká pochvala za vynikající běh, tempo i radost z běhu :-)))! a my se ve třech vydali ještě kousek dále. Se Štěpánem jsme dnešní trénink zakončili na Nádraží Braník po cca 13 km. Už bylo dost chladno a hlavně pro Štěpána dnes jeho vzdálenostní rekord + ve výborném tempu a pohodě. Tleskám a volám výborně :-)! Marek měl v té době již cca 16 km - také zatím nejdelší vzdálenost a velký sen...třeba že by zkusil zaběhnout půlmaratónek...vždyť už je to jenom kousek... a tak vyběhl. Podle zpráv myslím, že s prstem v nose to úplně nebylo a natrápil se, přesto se mu to podařilo, překonal se a dnes další velký důvod tleskat!!!

Hlásím hvězdný čtvrtek plný hvězdných výkonů všech spoluběžců a za to mám obrovskou radost a jsem na vás moc hrdá. Pár pravidelných tréninků a úžasně se zlepšujete! Dnes jste pro mě všichni hvězdy! Díky za krásný večer!

A příští týden se k nám přidejte i vy. Nesejde na tom, jestli se s námi proběhnete jenom kousek - 3, 5, 10 km... určitě se u nás najdete. Běžíme konverzačním tempem, občas si trénink zpestříme a hlavně...bavíme se během i během! Přidejte se :-)!

7. června 2011 - v 18:30 pod Železničním mostem na Výtoni!

Žádné komentáře:

Okomentovat