neděle 25. září 2011

Čtvrteční report by David


Stalo se pro mne už takovým příjemným zvykem proběhnout se s partičkou podobně na běhu závislých lidí. Většinou běhám sám v docela exotických časech typu „až děti spí“ tak je to pro mě řekl bych kulturní akce.

Vybíhá se každý čtvrtek v 18:30 z pod Železničním mostem.

Tentokrát jsem si řekl, že mi běžná desítka z Výtoně do Modřan nebude stačit a tak jsem celý nedočkavý běžel z Hradčanské ke Karlovu mostu a dále skrz Kampu na Železniční most. Moc pěkný výklus, takový kochací :-). Na místo srazu jsem, ale dorazil již v 18:00 tak jsem si to ještě natáhnul na Žofín, kde jsem si dal vítězné kolečko za komentářů již mírně podroušených mlaďochů a vrátil jsem se zpět.

Tentokrát se nás sešlo asi dvanáct, myslím, že to byla rekordní účast :-) /pozn.red.nebylo, bylo nás už i 19 a to byl mazec/. Po nezbytném potlachání jsme vyrazili směr botel Racek na rozcvičku. Po protažení a běžecké abecedě jsme pokračovali dál do áleje za Ledárnami. Zde nám Lenka připravila předvapení a to souboj štafet v běhu na 500m. Pod hustými stromy už byla poměrně velká tma a tak jsme trochu děsili projíždějící cyklisty, kteří brblali, ale sami byli povětšinou také neosvětleni. Nás tma spíše zaskočila, příště se plánuje vzít několik čelovek. U cyklistů to je spíše snaha nepřetížit své kolo světly :-) co kdyby si tím zhoršili aerodynamiku.
Pak už následoval jen doběh či úprk, podle stavu žízně do Modřanského biografu s „čistou hlavou“ na pivko od Humpolce :-).

Ale stále mi vrtá hlavou co si dal ten den Marcel k jídlu, že byl tak neklidný a pobíhal stále tam a sem. Už ani nevím kolikrát jsme ho na trase potkali :-).

pátek 23. září 2011

VRC VPRC info info info

Čtvrteční výběhy:
- sraz posouváme na 18:25 a přesně o půl vybíháme s tím, že akademická 5, 10, 15 min. se ruší. Pokud to nestíháte, chyťte nás na trase nebo vystupte o zastávku dříve, dál (Podolská vodárna).
- přizpůsobte oblečení večernímu ochlazení, tmě (vezměte si raději světlejší oblečení, případně s reflexními prvky) a kdo máte, doporučuji čelovku - jednak budete ve tmě vidět a jednak sami lépe uvidíte :-)

Sobotní výběh 20+ (24. 9. 2011):
- sraz v 9:00 hod. na Roztylech když vyjdete ven z metra a půjdete k lesu, tak hned u něj narazíte na zábradlí, tak tam. Avizovaní účastníci Lenka (kašlík, rýmička, Brno - pardon, nebudu), Marcel, Roman, Lucka, Katka, Zdeněk, někdo jménem Ondřej Matějka viz. Facebook. Trasa bude domluvena na místě/přes Facebook :-).

Úterní nabídka společného výběhu (27. 9. 2011):
Hostivařské běhny nás zvou na výlet Klecánky - Stromovka: http://apps.facebook.com/nike_lokality/runs/view/656

Středeční zajímavá nabídka (28. 9. 2011): závod VŠ ligy na 5 nebo 10 km
- startovné 80 Kč, můžete si vyzkoušet a i na závod zapůjčit botičky ASICS + 30 % sleva na nákup
- závod startuje v 17 hod., kapacita 80 běžců a přihlásila bych se dopředu!!!

Pro přihlášení je potřeba se zaregistrovat a pokud doporučíte svého kamaráda, tak ten získá 100 Kč (nevím, jestli fiktivních, nebo jako slevu na závody nebo jak to je), ale moje ID je 13832  a jestli mě uvedete při registraci, dám vám z toho polovinu, ať profitujeme všichni :-)))

Čtvrteční běh (29. 9. 2011): soupeř nám přehodil předehrávku utkání ze středy na čtvrtek, bohužel s vámi tedy ani ve čtvrtek nepoběžím. Trénink se ale určitě uskuteční a opět vám nachystám pár špíčků a špeků :-).

Vokolo Priglu (8.10. 2011):  14 km závod okolo brněnské přehrady - pořadatel dnes vyhlásil blížící se naplnění kapacity závodu. Jestli tedy ještě někdo zvažujete účast, přihlaste se co nejdříve! Účastníci zatím Lenka, Blanka, Honza. 

Rozvrhněte síly a vyberte si z bohaté běžecké nabídky na příští týden :-). Taky nezapomeňte hlasovat o název klubu, zatím stále vede VRC (Výtoň running club), ale konkurence byl měl být i VPRC :-))). Těším se na vás!

pondělí 19. září 2011

Babice by Zdeněk

Po příjezdu a registraci nás uvítal růžový králíček se svým partnerem. A začalo focení. Mne však více zaujal stánek s veganskými palačinkami a kávou. Času bylo dost, tak proč se neposílit? Ukázalo se, že to byla melta. Ale o palačinku jsem se podělil s Luckou. Volba dresu retro, nebo normál a rozcvička. Holky zkoušely taneční kreace, ale nakonec jsme zvolili klasiku. Rozklusání, protažení, běžecká abeceda. Podělili jsme se o zkušenosti ze včerejší přípravy burčák, mléčné výrobky, posilovna, zápas, vše se zhodnotí na trase. A už jsme na startu. Startovní pole není velké, příliš se netaktizuje. A tak zůstáváme z počátku pohromadě. Přede mnou Blanka, skvělý vodič. Asi po kilometru se startovní pole roztahuje a Blanka mizí kdesi vepředu. Kaluže, kamení, rovinky, křoví a kopec. Normálně by to byl docela protivnej krpál, tenhle však měl po pravé straně cedule doufám, že si pamatuji, co tam psali: dejchej voe....... todáš............ největší smrťák, pak už to bude jen lepší. ....No prostě smrťák, sympaťák. Skvělý, máme nejhorší za sebou... krátká rovinka a další stoupání, táhlé a nekonečné. Někdo jde, tak ho předběhnu? Ani náhodou, třepu se za ním a klušu skoro na místě. Konečně cílová rovinka, měkká trať, co mám rád, ale únava se hlásí. Proč jsem se nepřihlásil, do štafety? Měl bych hotovo. Vítá mě však úžasný kordon fanoušků a gestikulující Lenka. A tak přidávám a vbíhám do dalšího kola. To už se odvíjí jako známý příběh. Snad jen přibylo fanoušků a těch, kdo mě předbíhají. Začíná lehce pršet. Zůstal jsem na trati sám. Ptáčci zpívají. Proti mě jede kluk na kole a úžasně fandí. A zase sám. Z lesa se ozývá podivný zvuk. Marťani? Je to letadlo. Na závěrečné zrychlení nemám vůbec chuť. A pak, kde se vzala, tu se vzala, dvě děvčata. A, že se moc omlouvají, že mě nechtějí předběhnout před cílem. Podobnou mám doma a tak je pouštím před sebe. Doma je už jistě shání. A konečně cíl Lenka mi plní poslední přání. Sundej mi ten čip, dříve než umřu. Nevím kam všichni tak spěchali, když klíče od auta mám stejně já. Dostávám Kofolu a ta mi vrací do života. Odpočíváme, dělíme se o jídlo, hlavně báječné špízy. Vyhlášení výsledků, focení někdo se snaží zabavit lidi Beat boxem. Jsme unavení a tak odjíždíme, někdo na zápas někdo do postele. Večer si ještě píšeme, jak to bylo skvělé a mi dobří...

neděle 18. září 2011

Cestou necestou, Modřanskou stezkou by Lucka

Zhruba před měsícem bych si ani ve snu nepomyslela, že budu závodit ve sportovní aktivitě, která mi byla nikdy moc nepřirostla k srdci-běhu. Trénovat jsem začala a na závod jsem se přihlásila, abych zlepšila fyzickou kondici ve sportu, k němuž jsem letos přičichla. Běh je prostě důležitý a je potřeba se s tím smířit, abych co nejlépe zvýšila vytrvalost. Když jsem letos trénovala v zahraničí muay thai, běh jako důležitou součást tréninku jsem vyloženě nesnášela. V těch klimatických podmínkách mě to dost vyčerpávalo a taky nebavilo, i děti běhali rychleji než já. Po každé jsem se musela překonávat a jen přísnost trenérů mě dopomohla k tomu, abych ráno brzo vstala a šla běhat. Zpátky v ČR jsem objevila úžasnou partu mladých energických lidí, díky kterým se mi samotné běhání začalo moc líbit.

pátek 16. září 2011

Babice, poslední předzávodní informace :-)


- v neděli (ne v sobotu) sraz v 9:00 hod. (přesně) na Opatově (ne Chodov!) a to zde (zelená šipka): http://maps.google.cz/maps?q=50.026098,14.508165&ll=50.026125,14.508085&spn=0.001995,0.004823&num=1&t=h&vpsrc=6&brcurrent=5,0,0&z=18

- auta bere Blanka (Lenka, Lucka sraz v 8:50 na zastávce U Libušského potoka) a Zdeněk.

- program závodu: http://www.babice.sk/propozice

- počasí nic moc (z webu CHMU): Předpověď na neděli (00-24): Většinou zataženo, občas přeháňky nebo déšť, místy i trvalejšího charakteru. Ojediněle bouřky. Na východě zpočátku i polojasno. Nejnižší noční teploty 15 až 11 st.C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 st.C, na Moravě a ve Slezsku 21 až 25 st.C, v západní polovině Čech kolem 14 st.C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s se bude měnit na západní až severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí.

- s sebou: startovné, formu, kecky, oblečení do případné nepohody a dobrou náladu

Těším se na vás!

středa 14. září 2011

Hledáme název...

Přemýšlíme, že bychom naší skupině dali nějaký název...co říkáte...? A napadá vás něco...?


pondělí 12. září 2011

Plán na tento týden: Výtoň a Babice :-)

Ve čtvrtek nás opět čeká pravidelný Výtoňský trénink - čtvrtek 18:30 hod. sraz pod železničním mostem. Přijďte v co nejhonějším počtu, moc se na vás těším!

O víkendu nás můžete potkat na závodech v Babicích na 1. ročníku 1/4 maratonu - aktuální účast hlásí: Lenka, Blanka, Barunka, Marcel, Zdeněk, Roman, Ctibor. Pokud se chce přihlásit ještě někdo další, neváhejte a navštivte online registraci na www.babice.sk.


neděle 11. září 2011

Mattoni Grand Prix Praha 2011 by Blanka

Dnes běžím závod Adidas běh pro ženy, délka trasy 5km a cíl? Prostě to napálím už na začátku, chtěla bych mít čas pod 33 minut :-). Tak to byl můj sobotní plán, nemohla jsem dospat, vstala jsem v 6 :-). Celý den probíhal v duchu odpočinku před závodem. Juchůůů dočkala jsem se, mačkám se na startu s Kačkou, Míšou a Martinou. Ostatní nám budou fandit, protože běží až po nás a to 10 km. Atmosféra je báječná, startujeme. Jen co se ,,peloton,, trošku rozeběhl, dostala jsem se do Pařížské ulice, kde jsem si užila fanoušků Lenky, Romana, Marcela, Lucky a Ctibora. Fandili jste báječně! Běželo se mi krásně, předbíhám, bežím a mám pocit, že dnes beží moje botky za mě :-). Skáču přes koleje, krok za krokem se blížím k cílové rovince, kde ještě zamávám fanouškům. Bežím s větrem o závod, jsem v cíli - juchůůůů. Závod to byl perfektní, já si ho moc užila, užila jsem si atmosféru, kamarády, fanoušky, ale i medajli :-). A co bylo dál? Stala jsem se fanouškem Léni, Ctibora, Marcela a fandila jsem, jak se nejlépe uměla. A oni běželi báječně!! Náš úspěch jsme zapili pivem a pak už jsme přeci běželi domů :-)

pátek 9. září 2011

GIA SOU RE KOUMBARE


Jsme a jsme dvě. Táhneme za jeden provaz. I když každá máme ještě provaz svůj vlastní - jeden z nich je barevný, protože si společnou práci užíváme.

Taky táhneme za jeden provaz s ostatními kolegyněmi. Jedna bez druhé bychom kulhaly, jeden bez druhého bychom toho tolik nezvládli. Pomáháme si, držíme při sobě, motivujeme se a povzbuzujeme, a to nás činí jedinečnými. Dělíme se o společné radosti i starosti. Lecčíms (možná by se dalo říct i vším) jsme si prošly a ne vždy to byla procházka růžovým sadem. Pralo do nás slunce, bušil do nás déšť, vozily jsme se na výlety (až v Dánsku jsme byly!), potmě jsme se občas bály, brodily se močály...občas nemáme rozum :-).

Jsme mladé, ale máme už něco za sebou. Prošly jsme lán světa. Přesně víme, kdy jsme se narodily, bylo to 7. května 2011 kdy jsme se rozloučily s našimi prvními předchůdkyněmi, které odešly na věčné cesty (budiž jim jakýkoliv povrch lehký) a sami vyrazili poznávat svět. Občas nám chybí. Jsme mladé i staré, jsou nám 4 měsíce a 700 km. I když se nám někdy nedařilo, vzpouzely jsme se, záškodničily a občas nám nic nevonělo (ani my sami sobě), máme rády svůj život. Milujeme volnost, vítr v tkaničkách i chrupkání v pytlíku v batohu. Abychom mohly podávat špičkové výkony, víme že je důležité odpočívat a regenerovat.

Máme rády své kolegy/kolegyně, společné ťapkání po cestách, radost z běhu, ze společné práce, toho že se můžeme společně podělit o naše vítězství i škobrtnutí a vždycky jsme podrbáni za tkaničkama, že příště to bude lepší... Společně si vše užíváme, a to jak na cestě tak i u višňového Bernarda/polotmavého Birrela. Máme krásný život a jsme za to moc rády. A není to jen naše zásluha. Je to zásluha všech našich kolegů a kolegyň, které nás obohacují! Velké díky jim za to a i když víme, že se blíží náš čas, kdy se půjdeme podívat jak vypadají ony věčné cesty, nahradí nás zase další kolegyně, které budou z jedné strany trochu "jelítka" a trochu nebudou mít rozum, rozhodně víme, že si budou hodně užívat všechny další km s vámi. Každý čtvrtek (nejen) strávený s vámi je svátkem! Díky vám za společnou cestu a společné km :-)! Ať už je čtvrtek, ať už je čtvrtek, ať už je zase čtvrtek :-)))

úterý 6. září 2011

Pár fotek ze závodu stažených z různých fotogalerií

- většina převzata z oficiální fotogalerie, z odkazů a blogů uvedených na webu, z facebooku...pokud by byl problém v publikaci, fotky odstraním :-)









A pokud jste chtěli mít zajímavé fotky = fotky všude, bylo potřeba běžet na čele závodu nebo si vzít s sebou kočárek :-))! Dobře Davide :-)))

neděle 4. září 2011

Uvaření, poučení, spokojení :-))) Nike run Prague 2011

  • Lenka ve zkratce (i když... :-):
Co se mi líbilo na celé přípravě i na závodu samotném:
- nápaditá vtipná a masážní mediální kampaň, komunikace na sociálních sítích
- tréninky pro běžce s možností vyzkoušení botiček (je ještě někdo v ČR, kdo by něco podobného otevřeného a zdarma organizoval?)
- neskutečně úžasná parta úžasných běžců naší skupiny, každočtvrteční výběhy a višňový Bernard/polotmavý Birrel
- challenge a sázky před závodem
- jednoduchá registrace do závodu, výše startovného a jednorázové čipy
- nápad s tričky, startovními čísly a hlavně motty (celou sobotu jsem se nachytávala, že místo do tváří hledím běžcům na trička :-)))
- bezproblémové a hlavně týden otevřené vyzvedávání startovních setů
- základna závodu v prostoru Žlutejch, organizace úschovny, záchody (já čekala vždy jen chvíli...), doprovodné akce/koncerty k závodu
- setkání s běžci před startem, bloumání Žlutejma a akce "oranžová" kšiltovka která mi pomohla, jejich nadšení do prvního závodu
- trasa závodu centrem s výhledem na památky apod.
- potkávání přátel a běžců se kterými jsem se potkala na různých tréninkách v průběhu roku
- vtipné a pohotové moderování akce + samotný Tomáš Hanák (v jednom bulváru postli fotky ze závodu a psali jak už je tento idol žen starej...pište si co chcete, stejně se mi zastavovalo srdce...jako tenkrát když jsem ho viděla poprvé na střední v Besídce roku 199X...a srdce říkalo "oh"  (snad to nebude číst můj manžel :-))))
- ochota a fandění fanoušků kolem trati - díky moc milé paní za vodu na Výtoni pod našim mostem
- solidarita běžců po doběhu - vydýchávala jsem se s paní v koridoru po doběhu a ta mi hned dala půlku své vody kterou někde odlovila - vzápětí jsem potkala jednoho organizátora s 2 balíky vody, jednu mi bez problémů dal a já vyhlížela "své" běžce/když někdo přiběhl a prosil o vodu, tak jsem mu samozřejmě dala taky
- kamarádka která hodně běhá a přiběhla až po mě se slovy že se mě snažila držet, ale že to nešlo...
- radost běžců po doběhu, pokud se jim zadařilo :-)))

pátek 2. září 2011

Připravit, ke startu, pozor...

Máme za sebou poslední "trénink" - spíše společný předzávodní výklus doplněný o drobné zábavné vsuvky. A jak takovýto předzávodní výklus probíhal? V super počtu 18ti účastníků jsme vyběhli. Díky šílenému profesorovi, kterému se pomotaly molekuly jsme se snažili dát dohromady patřičné atomy. Po cestě jsme si povídali, rozmotali gordický uzel a bojovali o most! Ti nejrychlejší co měli také notnou dávku štěstí získali v přetěžkém boji právě tuto strategickou spojnici ostrova s pevninou. Pokračovali jsme dále v putování a s tajným heslem chránili vlastní životy a brali životy těm, kdo neměli tolik štěstí či rychlosti. V Braníku jsme narazili na hladového draka, který neměl slitování a jehož velkou zálibou bylo bojování a ohryzávání vlastního ohonu. S radostí jsme mu utekli a na louce před Hamrem ještě zapojili mozkové závity při hledání svých parťáků. Pak jsme si dali poslední hru - Člověče nezlob se - a jakože to byl pořádný boj kde se nejednou ztratila figurka či hrací kostka. Ocenili jsme vítěze a poté už utekli otravným mouchám na limču, pivko, večeři na Hamr.

Doufám, že se vám to líbilo stejně jako mě. Díky všem za krásný večer :-)!

Dnes už odpočívejte, regenerujte, připravte si vše na zítřejší závod, jestli běháte s hudbou, tak namixujte vhodný závodní playlist, mrkněte se ještě jednou na trasu, na informace organizátorů, pusťte si nějaký super tématický film (třeba Forrest Gump, Spirit of the Marathon, Five thousand meters, The long run.....) běžte brzo spát a pokud budete chtít, doražte zítra ve 12:00 hod. k restauraci SOHO, kde si dáme společný sraz. Projdeme si areál Žlutých lázní, připravíme se na závod a kdo budete chtít, můžeme vyběhnout společně.

Všem ostatním kdo si chtějí zaběhnout co nejrychlejší čas nebo chtějí běžet sami přeji ať se vám běží co nejlépe! A runner must run with dreams in his heart! Užijte si to :-)!

Dotazník pro účastníky tréninků

Ahoj, prosím všechny účastníky našich tréninků o vyplnění dotazníku, abychom zhodnotili co se nám podařilo/nepodařilo, našli co bychom mohli zlepšit a co byste rádi pro tréninky budoucí :-)! Díky moc!


čtvrtek 1. září 2011

Xman vs. Ona...challenge finished...



Chlapi, vyhráli jsme. Byly jste skvělé, holky, máte náš respekt
1. září 2011 15:00

Celkem 18 968 kilometrů. Právě tolik uběhli v běžecké soutěži Nike Run Prague muži, kteří se jí účastnili v týmu Xman.cz. Ženy v družstvu OnaDnes.cz zdolaly o nějakých 1 900 kilometrů méně. Gratulaci si ale zaslouží všichni.
Zdroj: http://xman.idnes.cz/chlapi-vyhrali-jsme-byly-jste-skvele-holky-mate-nas-respekt-pqf-/xman-adrenalin.aspx?c=A110831_200643_xman-adrenalin_fro

Konec tréninku, teď už jen doběhnout. Rady na desetikilometrový závod
2. září 2011 2:03

Dostatečně dlouhý spánek, vhodné jídlo i regenerace. V sobotu nás, redaktory OnaDnes.cz čeká po několikaměsíční přípravě desetikilometrový závod. Pro některé to představuje životní sportovní výkon. Nechaly jsme si poradit od profesionála, co a jak dělat poslední dny před startem.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/konec-treninku-ted-uz-jen-dobehnout-rady-na-desetikilometrovy-zavod-1im-/zdravi.aspx?c=A110901_101414_zdravi_pet